Sedlčany 21.9.2013

Převzato z webu KPM Kosice s laskavým souhlasem jeho vedení.

http://www.kpmkosice.cz/

Předposledním dílem letošního seriálu Kosice cupu byla zastávka v Sedlčanech. Pár dnů před závodem jsme neustále sledovali meteorologické zpravodajství a tiše si přáli aspoň trochu sluníčka. Bohužel žádné velké vysoušení závodiště se nekonalo, ale chlapci už jsou letos na hroudy mokré hlíny zvyklí, tak hybaj na trať. Skoro sedmdesátka závodníků, tak ukázala hrstce promoklých diváků, že návštěva rokliny tu sobotu přeci jen stála za to.

U nejmenších závodníku třídy racer 160 si zase připsal první místo Dominik Starostů, kdesi v dáli za ním se prali o další umístění zbylí piloti. Nejlepším z nich byl David Korčák. A třetím celkově byl Filip Slepička. Další mladí piloti se umístili v pořadí Matěj Vosecký, Jirka Matějka mladší, Matyáš Zívr, Tomáš Štuksa a kuriozitou závodu byla první černá vlajka v této třídě tento rok, kterou za faul na Štuksu obdržel Radek Čáslavský.

Tak jako v předchozím závodě se v racerech 125 dostavilo i trio pilotů, kteří se účastní i republikyTi si také rozebrali první tři místa ve složení Vašek Kindl, Filip Hartman a Ondra Mičan. Prvním z tradičních představitelů Kosice cupu byl Martin Mikel, poté dojel Filip Kopecký a Marek Čáslavský, až poté protnul cílovou pásku o první místo celkově bojující Petr Dlouhý. Za ním byl Tomáš Štuksa, smůlu měl vždy rychlý Samuel Peták, kterému závod příliš nesedl a posledním mužem závodu byl Dominik Hlavsa. Tak jako vždy se v mužské hegemonii mimo klasifikaci snažila prosadit i Klára Čáslavská s 250-kou.

Pět velkých bugin s pohonem jedné nápravy si to rozdalo o příděl bodů, jasným lídrem tabulky i tohoto závodu byl Vašek Smutný, kterého doplnil na stupních vítězů stále se zlepšujícími výkony Honza Růžička a pravidelný okupant první trojky Vašek Havíř.  Čtvrté a páté místo kopírovalo výsledky z Poříčí duo V a V – Standa Vavřinec a Jan Vitha.

Úplně jiná nálada se nese třídou N1400, ačkoliv je to nejlevnější nářadí na závody, každý ze závodníků co se zde představí má nejvyšší ambice a na startu stažené všechny svaly.  Po dlouhé pauze se předsatvil opět Martin Pinc a stylem přišel viděl zvítězil si závody pravdu vychutnal. Za ním se pak hrálo o titul celkový, druhý dojel Vláďa Materna a třetí Michal Berný a před posledním závodem jsou na tom bodově úplně stejně. Čtvrté čtvrté místo v této sezóně si připsal Honza Erlebach, pátý byl Marek Bous, šestá neustále se zlepšující Miriam Vlčková, sedmý Milan Andruchovič, osmé a deváté místo pak patřilo úplným nováčkům, Michalu Křížovi a Davidu Beranovi.

Ve 1400 ostrých se bojovalo poplatně jejich názvu ve finále to ještě před první zatáčkou pěkně zaskřípělo a závod skončil pro Jirku Janouška, který k úhoně přišel jak slepý k houslím. V nehodě zamotaný Martin Babák se z ťukance rychle oklepal a stihnul dojet na šestém fleku. Tím kdo to všechno způsobil svým razantním nájezdem do první zatáčky, byl Martin Pinkas, zákrok nebyl vyhodnocen jako proti pravidlům a Martin si připsal první místo. Za ním dojel Vašek Regner a Filip Kašpírek a Martin Faltýn. Dlouho pátý jezdil Láďa Brumlich, ale nakonec podlehl Frantovi Ševčíkovi a Martinu Babákovi a dojel sedmý. Osmé místo si vyjel Pavel Špaček a do finále již nenakoukli Jakub Ersepka a Aleš Dvořák.

Šestnáctkám daly podmínky na trati pořádně zabrat a na finále jich dorazilo jenom sedm. Už jen na čumendu už tam byli Michal Slezák a Mirek Baloun. Ve finále technika dále kolabovala, nejdřív měl smůlu z prvního místa Aleš Teplý, chvíli to vypadalo, že definitivní, ale nakonec se znovu rozjel a na pásce ještě překonal Radka Pinkase a byl pátý.  Dalším smolařem byl Milan Vlasáků, který se dlouho držel stupňů vítězu, ale auto mu vadlo a vadlo, až ho v posledním kole předjel Míla Tomešů a vybojoval tak po letech vavříny pro rodinný závodní team. Vyhrál Ronald Hoffmann a druhý dojel „kutálista“ z Poříčí Richard Baloun a pro pořádek ještě dodám jméno sedmého muže závodu Mirka Barka.

Stále stejnou písničku letos hrají dvoulitry jenom ze známe Macejko, Macejko udělaly Matějka, Matějka, nikdo jiný letos zatím nezvítězil a stejně tomu bylo i v Sedlčanech a Jirka tak míří jednoznačně nejenom za titulem ve třídě, ale políčeno má i na pohár sponzorů.  Stříbrně se zaskvěl takřka domácí Tomáš Kočí a třetí dojel Petr Vlček. Bohužel dále se zúčastnili již jen tři další jezdci a skočili v pořadí Martin Muzikář, Petr Ježek a Jan Vachata.

Trabanty doplnil po Poříčí na startu ještě Michal Malenovský, bitvy o stupně vítězů však patřili jiným. Po nepovedeném začátku sezóny již podruhé v řadě zvítězil Tomáš Hlinovský, který se jednoznačně přihlásil do bitvy o celkové stupně vítězů. Druhý dojel Pavel Vopěnka a třetí Tomáš Buda. Až čtvrtý první z dua bratří Harvánků – Petr, za ním Malenovský a poté Pavel Harvánek.

Kluci kárťácký dorazili ve třech. Předvedli jízdu plnou pěkných smyků, ze které nejlépe vyšel Lukáš Hamrle, za ním dojel Petr Roubíček a posledním, přesto však na bednu vystoupivším jezdcem byl an Tomin.

Velice děkujeme pořadatelům ze Sedlčan, kteří i za poměrně těžkých povětrnostních podmínek dokázali připravit pěknou trať a zveme všechny na sobotu 5.řijna do Kosic, kde se ten den pojede poslední závod sezóny. Kromě dvou divizí dosud není v ostatních šesti  jistý šampión a závody tak určitě budou stát za to.

Zanechte odpověď